Windows 8.1 și Windows RT 8.1 sunt construite pe baza Windows 8 și Windows RT, pentru a vă aduce îmbunătățiri în ceea ce privește personalizarea, căutarea, aplicațiile, Magazinul Windows și conectivitatea în cloud și au caracteristicile de securitate și fiabilitate pe care le așteptați de la Windows. Este rapid și a fost construit să funcționeze pe diverse dispozitive – mai ales pe noua generație de dispozitive tactile.

Dacă PC-ul dvs. rulează momentan Windows 8 sau Windows RT, actualizarea la Windows 8.1 sau la Windows RT 8.1 este gratuită. Și, spre deosebire de actualizările anterioare la Windows, veți primi această actualizare de la Magazinul Windows.

1. Înainte să începeți

Cerințele de sistem pentru Windows 8.1 și Windows RT 8.1 sunt aproape aceleași cu acelea pentru Windows 8 – dacă PC-ul dvs. rulează deja Windows 8 (sau Windows RT), în majoritatea cazurilor, puteți obține actualizarea gratuită la Windows 8.1 (sau Windows RT 8.1).

Dar, înainte să începeți, iată câteva aspecte de reținut.

 • Fișierele, aplicațiile pentru desktop, conturile de utilizator și setările dvs. vă însoțesc. Windows 8.1 și Windows RT 8.1 sunt livrate cu unele aplicații încorporate noi și vor actualiza sau înlocui unele dintre aplicațiile încorporate existente. Aplicațiile existente din Magazinul Windows nu vă însoțesc, dar, imediat ce actualizarea se termină, puteți să reinstalați toate aceste aplicații simultan sau doar pe cele dorite. Pentru informații suplimentare, consultați secțiunea Bun venit la noul Windows a acestei pagini.

 • Vom verifica pentru dvs. aplicațiile pentru desktop și dispozitivele. Ca parte a actualizării, verificăm aplicațiile dvs. pentru desktop și dispozitivele conectate în prezent și vă spunem ce va trebui să faceți pentru a le pregăti pentru actualizare sau pentru a le face să funcționeze din nou după actualizare. În majoritatea cazurilor, nu va trebui să faceți nimic – mare parte din aplicațiile pentru desktop, dispozitivele (cum ar fi imprimantele) și conexiunile de rețea vor funcționa normal după actualizare. Dacă aveți anumite aplicații pentru desktop sau dispozitive care vă preocupă, puteți să le verificați compatibilitatea în Centrul de compatibilitate Windows.

 • Luați în considerare utilizarea unui cont Microsoft pentru a vă conecta la PC. Dacă utilizați deja un cont Microsoft pentru a vă conecta la Windows 8 sau la Windows RT, veți utiliza același cont pentru a vă conecta la Windows 8.1 sau la Windows RT 8.1.

  Dacă nu faceți acest lucru, vă recomandăm să începeți să utilizați un cont Microsoft în Windows 8.1 sau în Windows RT 8.1. Pe scurt, este liantul ce reunește atât de multe caracteristici utile din noul Windows: abilitatea de a descărca aplicații din Magazin, sincronizarea automată a setărilor și a documentelor între PC-uri, crearea de copii backup ale fotografiilor în cloud ca să le puteți accesa de oriunde și posibilitatea de a vedea toate persoanele dvs. de contact din mai multe conturi de e-mail și de rețele sociale, în aplicațiile Persoane și Mail.

  Dacă aveți deja un cont pe care îl utilizați cu Outlook.com, Xbox LIVE, Windows Phone sau Skype, înseamnă că aveți deja un cont Microsoft. Dacă utilizați mai multe dintre acestea, vă putem ajuta să vă dați seama ce adresă de e-mail să utilizați.

 • Puteți să continuați lucrul în timp ce se instalează actualizarea. Timpul de descărcare și de instalare variază de la aproximativ 30 de minute până la mai multe ore, în funcție de viteza conexiunii de internet și de viteza și configurația PC-ului, dar veți putea utiliza în continuare PC-ul în timp ce actualizarea se instalează în fundal. În acest timp, dacă decideți să lăsați PC-ul nesupravegheat, nu uitați să vă salvați lucrul și să închideți mai întâi toate aplicațiile deschise, în cazul în care PC-ul trebuie să repornească automat în timp ce dvs. sunteți plecat. După ce repornește, nu veți putea să vă utilizați PC-ul un timp (de la aproximativ 20 de minute până la o oră), în timp ce se aplică actualizările. După ce se termină această etapă, vă vom ajuta să parcurgeți procesul de alegere a câtorva setări de bază, apoi Windows va termina de aplicat toate actualizările finale necesare.

2. Pregătiți-vă PC-ul

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faceți înainte să începeți instalarea.

 1. Faceți backup fișierelor. Deși fișierele și aplicațiile vă însoțesc atunci când actualizați la Windows 8.1 sau la Windows RT 8.1, este o idee bună să vă asigurați mai întâi că fișierele au un backup, configurând Istoric fișiere.

 2. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pe hard disk. Dacă momentan rulați Windows 8, aveți nevoie de 3000 MB de spațiu disponibil pentru a instala versiunea de Windows 8.1 pe 32 de biți și de 3850 MB de spațiu disponibil pentru a instala versiunea de Windows 8.1 pe 64 de biți. Pe un dispozitiv Windows RT, aveți nevoie de 2250 MB de spațiu disc disponibil pentru a instala Windows RT 8.1. Pentru mai multe informații, consultați Sfaturi pentru a elibera spațiu pe PC

 3. Conectați-vă laptopul sau tableta la o sursă de alimentare. Este important să vă mențineți PC-ul conectat la o sursă de alimentare pe tot parcursul procesului de actualizare, deoarece, dacă se oprește alimentarea înainte de finalizare, este posibil ca actualizarea să nu se instaleze corect.

 4. Conectați-vă la internet. Acest lucru nu este obligatoriu, dar vă recomandăm să rămâneți conectat până când se termină actualizarea. Dacă nu procedați astfel, va trebui să vă conectați din nou pentru a termina configurarea mai târziu, iar configurarea va dura mai mult.

 5. Obțineți cele mai recente actualizări esențiale și importante. Există unele actualizări de care este posibil să aveți nevoie înainte de a instala Windows 8.1. În majoritatea cazurilor, cele mai recente actualizări se vor instala automat utilizând Windows Update. Dar dacă nu ați activat actualizările automate și trebuie să căutați manual actualizări sau dacă doriți să vedeți când s-au instalat cele mai recente actualizări, puteți face acest lucru din Windows Update. Pentru informații suplimentare, consultați Windows Update: Întrebări frecvente.

 6. Dezactivați temporar programul antivirus. Anumite programe antivirus pot influența instalarea. După ce instalați Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, nu uitați să reactivați programul antivirus.

3. Obțineți actualizarea gratuită

Sunteți gata? Acum puteți să descărcați actualizarea gratuită de la Magazinul Windows.

 1. Accesați ecranul Start, apoi atingeți sau faceți clic pe dala Magazin.

  Dala Magazin din Start

  Dala Magazin de pe ecranul Start

 2. În Magazin, atingeți sau faceți clic pe actualizarea Windows 8.1 sau Windows RT 8.1. Dacă nu vedeți actualizarea în ecranul de pornire Magazin, consultați De ce nu găsesc actualizarea în Magazin?

 3. Atingeți sau faceți clic pe Descărcare.

 4. Actualizarea se va descărca și se va instala în fundal în timp ce vă utilizați PC-ul pentru a face alte lucruri. Programul de instalare se va asigura că aveți suficient spațiu pe hard disk, că aplicațiile și dispozitivele dvs. vor funcționa cu Windows 8.1 sau cu Windows RT 8.1 și că aveți toate actualizările necesare.

  În unele cazuri, programul de instalare poate găsi un lucru de care trebuie să vă ocupați înainte să puteți continua instalarea actualizării. Dacă se întâmplă acest lucru, veți vedea un mesaj care vă spune ce trebuie să faceți.

  Notă

  • Dacă instalarea se întrerupe din orice motiv, puteți să reporniți actualizarea de unde ați rămas, revenind la Magazin și descărcând din nou actualizarea.

4. Reporniți

După ce se descarcă actualizarea și prima etapă a instalării se termină (ceea ce ar putea dura între 15 minute și câteva ore, în funcție de sistemul dvs. și de viteza conexiunii), veți vedea un mesaj care vă spune că PC-ul trebuie repornit. Veți avea la dispoziție 15 minute să terminați ceea ce aveți de făcut, să vă salvați lucrul și să vă închideți aplicațiile, apoi va reporni PC-ul pentru dvs. Sau îl puteți reporni singur.

Mesaj-avertisment privind repornirea

Mesaj-avertisment privind repornirea

Important

 • Dacă plecați de la PC înainte ca acesta să fie gata de repornire, asigurați-vă că vă salvați lucrul și închideți toate aplicațiile pentru desktop pe care le utilizați, pentru a fi sigur că nu pierdeți nimic atunci când PC-ul repornește automat. Este posibil ca PC-ul să necesite mai multe reporniri, în funcție de modul în care este configurat și în situația în care sunt necesare actualizări suplimentare.

 • Repornirea va dura mai mult decât de obicei – de la 20 de minute până la aproximativ o oră – în timp ce se aplică actualizarea. În acest timp, nu veți putea să vă utilizați PC-ul.

5. Alegeți setările

Termenii licenței

După ce PC-ul termină repornirea, vi se vor prezenta Termenii licenței pentru software Microsoft. Revizuiți termenii, apoi atingeți sau faceți clic pe Accept pentru a continua. Dacă nu acceptați termenii, se anulează instalarea Windows 8.1 sau Windows RT 8.1 și PC-ul va reveni la Windows 8 sau la Windows RT.

 

Setările rapide

Veți vedea o listă cu setările recomandate, denumite setări rapide. Pentru a accepta aceste setări și a continua, atingeți sau faceți clic pe Utilizați setările rapide. Puteți modifica oricare dintre aceste setări mai târziu, după ce terminați configurarea. Dacă doriți să modificați unele dintre aceste setări acum, atingeți sau faceți clic pe Particularizare.

Setările rapide afișate la configurare

Setările rapide afișate în timpul configurării

 

Pentru mai multe informații, atingeți sau faceți clic pe Mai multe informații despre setările rapide. Pentru a afla mai multe despre modul în care aceste setări vă afectează confidențialitatea, atingeți sau faceți clic pe Angajamentul de respectare a confidențialității.

Conectare

În continuare, vi se va solicita să vă conectați.

Conectarea în timpul configurării

Conectarea cu un cont Microsoft

Dacă utilizați deja un cont Microsoft pentru a vă conecta la Windows 8 sau la Windows RT, numele dvs. de cont va fi completat automat. Dacă ați utilizat anterior un cont local pentru aceasta, va trebui să vă conectați mai întâi utilizându-vă contul local, apoi vă vom solicita să configurați un cont Microsoft, pe care îl puteți utiliza pentru a vă conecta la PC după actualizare.

Afișare totală

Dacă aveți deja un cont Microsoft

 1. Introduceți adresa de e-mail a contului Microsoft și, dacă este necesar, și parola.

 2. Vă vom trimite un cod de securitate la adresa de e-mail alternativă sau la numărul de telefon pe care l-ați configurat pentru acest cont și va trebui să introduceți codul respectiv pentru a verifica faptul că sunteți proprietarul contului. Acest lucru ne ajută să vă protejăm contul și dispozitivele atunci când accesați informații sensibile. Dacă nu ați configurat încă informații alternative de contact pentru contul dvs., vi se va solicita să le furnizați acum.

  Note

  • Dacă aveți mai multe conturi Microsoft, puteți obține ajutor pentru a vă da seama ce adresă de e-mail să utilizați pentru contul dvs. Microsoft.

  • Dacă v-ați conectat la PC utilizând un cont Microsoft înainte să instalați Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, atunci poate să nu fie necesar să introduceți un cod de securitate.

Pentru a crea un cont Microsoft nou

 1. Alegeți Creare cont nou.

 2. În continuare, vi se va solicita să alegeți o adresă de e-mail pe care doriți să o utilizați pe post de cont Microsoft. Aceasta poate fi orice adresă de e-mail pe care o utilizați și nu se limitează la adresele provenite de la Microsoft. Introduceți adresa de e-mail pe care o utilizați cel mai des. O vom utiliza pentru a configura aplicațiile Mail și Persoane pentru dvs. cu e-mailul și persoanele de contact pe care le utilizați deja în fiecare zi.

 3. Introduceți parola pe care doriți să o utilizați și completați restul informațiilor, inclusiv prenumele, numele și țara sau regiunea dvs.

 4. În continuare, vi se va solicita să furnizați o adresă de e-mail alternativă sau numărul de telefon la care vă putem găsi, prin e-mail, prin telefon sau printr-un mesaj text (SMS). Acest lucru ne ajută să vă protejăm contul și dispozitivele oricând accesați informații sensibile utilizând acest cont. După ce introduceți aceste informații, vă vom trimite un mesaj ce conține un cod de securitate și va trebui să introduceți codul respectiv pentru a verifica faptul că sunteți proprietarul contului.

Stocarea în cloud SkyDrive

Dacă este prima dată când configurați un PC cu Windows 8.1 sau cu Windows RT 8.1, veți vedea noile opțiuni SkyDrive.

Dacă aveți deja un alt PC care rulează Windows 8.1 sau Windows RT 8.1 și ați ales să sincronizați setările de pe acel PC, atunci setările dvs. SkyDrive se vor sincroniza, de asemenea, de pe PC-ul existent pe acesta și este posibil să nu vedeți acest ecran.

Opțiuni SkyDrive în timpul configurării

 

Opțiuni SkyDrive în timpul configurării

Dacă faceți clic pe Următorul pe acest ecran, PC-ul dvs. va utiliza aceste setări SkyDrive implicite:

 • Fotografiile pe care le faceți cu acest PC sunt salvate în folderul Album cameră de pe PC și se face automat backup unei copii reduse a fiecărei fotografii în SkyDrive.

 • Atunci când creați un document nou, locația de salvare implicită este SkyDrive. Dar puteți alege întotdeauna să salvați documente individuale local sau pe altă unitate.

 • Windows va salva un backup al setărilor PC-ului dvs. în SkyDrive. Dacă se întâmplă vreodată ceva cu PC-ul și trebuie să îl înlocuiți, setările dvs. sunt salvate în cloud și le puteți transfera imediat pe un PC nou.

Puteți modifica oricare dintre aceste setări mai târziu, în Setări PC. Dacă preferați să dezactivați toate aceste setări acum, atingeți sau faceți clic pe Dezactivați aceste setări SkyDrive (nerecomandat).

 

Actualizări finale

Pentru că Windows se actualizează permanent, este posibil să fi devenit disponibile actualizări esențiale după finalizarea Windows 8.1 și Windows RT 8.1. Windows caută aceste actualizări esențiale atunci când terminați de configurat Windows 8.1 sau Windows RT 8.1 pentru prima oară și, dacă găsește vreo actualizare, o va descărca automat. Descărcarea și instalarea acestor actualizări poate dura câteva minute, în funcție de actualizările de care aveți nevoie. De asemenea, PC-ul dvs. poate necesita să repornească o dată sau de mai multe ori pentru a finaliza actualizările.

 

6. Bun venit la noul Windows

Va apărea noul ecran Start.

Ecranul Start

Noul ecran Start

Cea mai mare parte va arăta familiar, dar dacă doriți să explorați noutățile și să vă familiarizați cu lucrul, consultați această pagină despre ecranul Start.

Aplicațiile dvs. pentru desktop vă însoțesc atunci când actualizați Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, dar va trebui să reinstalați aplicațiile din Magazinul Windows. Puteți vedea toate aplicațiile din Magazinul Windows pe care le dețineți în secțiunea Aplicațiile dvs. din Magazin. De acolo, puteți să le alegeți pe cele pe care doriți să le instalați pe PC-ul actualizat și să le instalați pe toate simultan.

Instalarea aplicațiilor din pagina Aplicațiile dvs. din Magazin

Instalarea aplicațiilor din pagina Aplicațiile dvs. din Magazin

Pentru a reinstala aplicații din Magazin

 1. Pe ecranul Start, atingeți sau faceți clic pe dala Magazin pentru a deschide Magazinul Windows.

 2. Trageți cu degetul în jos din marginea de sus a ecranului sau faceți clic dreapta, apoi atingeți sau faceți clic pe Aplicațiile dvs..

 3. Selectați toate aplicațiile pe care doriți să le instalați, apoi atingeți sau faceți clic pe Instalare.

Note

 • Puteți reinstala aplicații și de pe ecranul Start dacă atingeți sau faceți clic pe dale.

 • Nu este necesar să așteptați ca aplicațiile să se termine de instalat. Acestea vor continua să se instaleze în fundal în timp ce dvs. faceți alte lucruri.

sursa: Microsoft

Actualizarea la Windows 8.1 de la Windows 8
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.