Cine, eu ?


A fost odată un student , care se lupta cu multe probleme în viaţă sa. Îşi petrecea mult din timpul său nervos şi frustrat. Când n-a mai rezistat s-a dus la o capelă veche, puţin frecventată din apropierea şcolii. S-a plimbat în sus şi în jos pe culoarul dintre bănci, lovind spătarele scaunelor, strigând, plângând, certându-se cu Dumnezeu.
„Doamne, Tu ai creat lumea… ce te-ai putut gândi când ai făcut-o? Uită-te la problemele oamenilor. Uită-te la durere, la suferinţă, la foamete. Uită-te câtă neglijenţă, câtă risipă, abuzuri. Peste tot se văd doar necazuri, oameni ce suferă, oameni singuri!” În final, epuizat, s-a aşezat în primul rând şi a privit fără speranţă spre cruce. Suprafaţa sa strălucitoare reflecta lumina ce intra prin geamurile murdare. „Totul este aşa de încurcat! Lumea asta nu este altceva decât o mare mizerie! Chiar şi eu aş fi putut să fac o lume mai bună!
Atunci tânărul a auzit o voce şoptită. Şi-a concentrat atenţia, a căscat ochii şi a rămas perplex: „Asta este exact ceea ce vreau să faci!”
APLICAŢIE: Este uşor să identifici problemele care există în jurul nostru. Uneori ne intrebam de ce nu rezolvă Dumnezeu toate problemele noastre. Dar pentru acest lucru a creat El Biserica. De aceea ne-a pus pe noi într-un loc, la un moment dat în timp. El ne-a dotat pe fiecare şi ne-a dat puterea de a schimbă lumea.
Dumnezeu a însărcinat Biserica să fie mâinile şi picioarele lui Isus într-o lume stricată. De aceea a numit-o „trupul lui Hristos”. Tu îţi vei face partea?

din „Ilustratii fierbinti” de Wayne Rice

Cine eu?
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.