Porumbel albMotto: “O, daca as avea aripile porumbelului, as zbura si as gasi undeva odihna.” Ps. 55.6

Deseori, prin viata, strabatem cu greu. Drumul ni se pare din ce în ce mai lung si anevoios, iar problemele si greutatile ni se par munti uriasi, imposibil de trecut. Esecurile îti par deseori gropi adânci, încetosate, întunecoase si colturoase, care te înspaimânta doar la gândul ca trebuie sa treci pe acolo. Visuri, planuri, idealuri le vezi darâmate si împrastiate fara scop. Si totusi, în situatii de acestea îti poti îndrepta privirea spre cer, stiind ca daca, aici, ce-ai cladit într-o clipa s-a darâmat, acolo sus lucrarea va fi desavârsita.
Cu aripile credintei vom zbura deasupra întunericului si haosului acestui pamânt pâna vom gasi liniste si odihna în prezenta Sorelui Vesnic. Acolo lucrurile au o cu totul alta înfatisare decât aici jos. Chiar daca valea este plina de ceata, pe coama muntelui straluceste soarele, iar pasarea, în zborul ei jucaus se bucura de razele lui. Si sufletul care are aripi pote face la fel; el biruieste lumea prin credinta ridicându-se deasupra tuturor lucrurilor. Toate necazurile si greutatile, privite de sus, au o cu totul alta înfatisare; ceea ce noua ni s-ar parea un zid de netrecut apare doar ca o linie neînsemnata.
Din punct de vedere pamântesc, necazurile si greutatile par uriase, totusi, privite din cetatile ceresti, ele par ca firele de praf ce sclipesc în lumina soarelui.
Când singuratatea, tristetea, durerea, problemele vietii te apasa si te zdrobesc, întinde-ti aripile si zbora deasupra lor. Cauta de zboara cât mai sus, caci de acolo vei vedea altfel lucrurile si îti vei da seama ca nimic nu e mai frumos decât a fi cu Hristos, cu El si aproape de El.
Nimeni nu poate sa se coboare mai jos ca Isus. Când esti cazut, gândeste-te ca El a fost mai jos ca tine.
Nimeni nu poate fi mai sus in cer ca Isus. Când te simti cineva, gândeste-te ca El stapâneste cerul, nu tu.
Nimeni nu va suferi mai mult decât a suferit Isus. Când suferinta te apasa, gândeste-te ca El a fost zdrobit mai adânc decât tine.
Nimeni nu va plânge cu mai multa durere ca Isus. Când lacrimile te încearca cu amar, gândeste-te ca nu esti singur.
Inima Lui si astazi mai plânge pentru cei rataciti si pierduti, pentru cei ce nu se vor întoarce la El niciodata.

Deseori, prin viata…
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.